26 November 2015
Nominaties Hedy d'Anconaprijs 2015 - Zorgarchitectuur
Deze week zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Hedy díAnconaprijs voor voorbeeldstellende zorgarchitectuur. De jury nomineerde zeven projecten met diverse uitgangspunten maar met een grote maatschappelijke waarde en waarin de patiŽnt centraal staat.
Zie ook overzicht van de nominaties
Bron de Architect
26 November 2015
 
25 November 2015
Kubus geschrapt uit plan Forum Rotterdam
De beeldbepalende multifunctionele kubus is geschrapt uit het plan voor Forum Rotterdam. In plaats daarvan gaat het project bestaan uit meerdere 'losse' componenten, waaronder een grote vestiging van modeketen Primark. Het bestaande kantoorgebouw uit de jaren zeventig wordt herontwikkeld om er ruim honderd woningen in te realiseren.
Bron Architectenweb Nieuws
25 November 2015
 
Nominaties Schreudersprijs 2015
Uit de veertien inzendingen voor de Schreudersprijs 2015 selecteerde de jury zes projecten 'met projectspecifieke bijzonderheden die nominatie rechtvaardigden'. De inzendingen zijn dit jaar zeer divers en hoog van kwaliteit. De genomineerde projecten zijn: Museum Ons' Lieve Heer op Solder (Amsterdam), Zuiderpark-Stadswalzone (Den Bosch), Sluiskiltunnel, Willem van Oranjetunnel - Station Delft, Markthal Rotterdam en MOSE (een stormvloedkering in aanbouw in ItaliŽ om de Lagune van VenetiŽ af te kunnen sluiten van de Adriatische Zee).
Bron Centrum Ondergronds Bouwen
25 November 2015
 
Utrecht - Het Zuidgebouw: een toekomstige MicroCity
Het toekomstig Zuidgebouw, dat komt op het busstation Centrumzijde naast Utrecht Centraal, is definitief gegund aan ABC Planontwikkeling. Dinsdag 24 november 2015 tekende de gemeente het contract met deze ontwikkelaar. Tegelijkertijd tekenden deze partijen ook contracten met de Provincie Utrecht en aannemer BAM voor de bouw van het Zuidgebouw samen met het onderliggende bus-tramstation, tevens begin- en eindhalte van de toekomstige Uithoflijn. Het Zuidgebouw en het bus-tramstation moeten in 2018 klaar zijn. (...) Het concept van het Zuidgebouw (ontwerp VenhoevenCS) gaat uit van een Microcity en bestaat voornamelijk uit koop- en huurappartementen met aanvullende commerciŽle voorzieningen zoals een sportschool, restaurant en lounge-bar.
Bron Persbericht gemeente Utrecht
25 November 2015
 
24 November 2015
Biesbosch Museum is landschappelijke sculptuur
Na een verbouwing van acht maanden is het Biesbosch Museum bij Werkendam weer geopend voor publiek. Studio Marco Vermeulen heeft niet alleen het bestaande gebouw ingrijpend aangepakt, maar het hele eiland tot museum gemaakt.
Bron Architectenweb Nieuws
24 November 2015
 
De achtertuin van Theo
Werklust, biografie van een gebruikslandschap is, afhankelijk van je standpunt, een fascinerend of huiveringwekkend verhaal in beeld en woord van fotograaf Theo Baart over het meest Amerikaanse stuk van Nederland, de Haarlemmermeer.
Zie ook - Theo Baart, Werklust, Uitgeverij NAi010, 2015
- tentoonstelling Werklust in Nederlands Fotomuseum (t/m 17 januari 2016)
Bron ArchiNed Nieuws
24 November 2015
 
23 November 2015
Maxime Faniel & Romain Toussaint (ULg LiŤge) behalen 1ste prijs Euregionale Architectuur Prijs 2015
Afgelopen zaterdag 14 november werd voor de 25ste keer de Euregionale Architectuur Prijs in SCHUNCK* Heerlen uitgereikt. Het was een speciale jubileumeditie die naast de beste 30 deelnemende afstudeerprojecten van de vijf euregionale architectuuropleidingen ook nog een expositie van 30 toenmalige winnaars uit de afgelopen 25 jaar met hun bureaus toonden. De EAP, jaarlijks georganiseerd door SCHUNCK*, wordt uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de vijf architectuuropleidingen in Hasselt, Luik, Maastricht en Aken,
Bron Schunck
23 November 2015
 
Nieuwbouw Sociale Wetenschappen Nijmegen
Op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen komt nieuwbouw voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De bouw start in 2018. Medewerkers en studenten kunnen vanaf medio 2020 van de nieuwbouw gebruik maken. Het ontwerp is van Inbo Architectuur.
Bron de Architect
23 November 2015