21 May 2015
Rotterdam Centraal wint BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015
Rotterdam Centraal is het Beste Gebouw van het Jaar. De ontwerpers, Team CS, zijn er in geslaagd een moderne ‘overstapmachine’ te maken. 'De jury heeft gezocht naar zaken waar iets op aan te merken viel; ze vond ze niet. Rotterdam Centraal is in elk opzicht een fantastisch gebouw, dat klinkt als een klok: het Beste Gebouw van 2015', aldus de juryvoorzitter Wim Pijbes. Rotterdam Centraal wint de 10e editie van de in totaal 120 inzendingen en negen genomineerden. De Publieksprijs gaat dit jaar naar High Tech System Park Hengelo.
Bron BNA Nieuws
21 May 2015
 
20 May 2015
de Architect over transformatie en renovatie
de Architect (nr 4) schrijft een themanummer over het actuele thema transformatie en renovatie met onder ander aandacht voor de leegstand in Den Haag ('nieuwe verkoopmethoden zetten architect op ander spoor') en de Week van het Lege Gebouw (4-8 juni). Twee projecten - Entrepot Macdonald (Parijs) en Tramremise De Hallen (Amsterdam) - laten stadsherstel zien op het niveau van een wijk. Verder een artikel over de contraproductieve regelgeving rondom aanbesteden en een de vrije ontwerpopdracht die Thomas Rau kreeg van netwerkbeheerder Liander voor een locatie in Duiven, met als resultaat een 'georganiseerd grondstoffendepot'.
Bron de Architect
20 May 2015
 
19 May 2015
Website over wederopbouw Rotterdam
De projectgroep Wederopbouw Rotterdam heeft een website gelanceerd over de wederopbouw van de oostelijke binnenstad van Rotterdam. De website www.wederopbouwrotterdam.nl moet uitgroeien tot de belangrijkste informatiebron over dit nationaal wederopbouwaandachtsgebied.
Zie ook www.wederopbouwrotterdam.nl
Bron Architectenweb Nieuws
19 May 2015