04 February 2016
Anbeek: 'Gemeenten snappen niet hoe ze leegstand moeten oplossen'
Gemeenten die te kampen hebben met leegstand, ontbreekt het veelal aan daadkracht en visie. Dat zegt Dirk Anbeek, ceo van Wereldhave, in de nieuwste Forum. 'Er zijn gemeenten, die al te veel winkelmeters hebben en toch nog nieuwbouw toelaten. Bijvoorbeeld bij een nieuw voetbalstadion, terwijl de binnenstad leeg staat. Daar kijk ik echt met stijgende verbazing naar.'
Bron VNO-NCW
04 February 2016
 
Vijf nieuwe bruggen voor Leiden
De beroemde Belgische architect Laurent Ney heeft bruggen ontworpen voor de gemeente Leiden. Hij presenteerde zijn ontwerpen woensdagavond. De bruggen moeten ingepast worden in het project Singelpark.
Zie ook Bruggen Singelpark (Ney + partners)
Bron RTV West
04 February 2016
 
03 February 2016
Burgerinitiatieven: Collega-ambtenaren inspireren elkaar
Vanuit hun betrokkenheid en gedrevenheid vertellen ambtenaren in twee nieuwe videoportretten over de succesfactoren van hun samenspel met een burgerinitiatief. Als deelnemers aan het leernetwerk 'Samenspel burgerinitiatieven en overheden in het groene domein' wisselen ze kennis en ervaringen uit over betere samenwerking met burgerinitiatieven. (...) Twee nieuwe verhalen zijn verbeeld in videoportretten: de samenwerking van de provincie Zuid-Holland met het initiatief Federatie Broekpolder en de samenwerking van gemeente Amsterdam West met bewoners die zelf groen beheren
Zie ook Samen bruggen bouwen (Persbericht provincie Zuid-Holland, 2 februari 2016)
Bron Alterra Nieuws
03 February 2016
 
From Berlin's warehouses to London's estates: how cities shape music scenes
Cities don't get a songwriting credit or a royalty cheque. But from grunge in Seattle's garages to hip-hop in New York's community centres, urban design has profoundly influenced musical genres across the world
Bron The Guardian
03 February 2016
 
02 February 2016
Aantal meldingen van illegale Airbnb's in Amsterdam verdubbeld
De opmars van Airbnb in Amsterdam leidt tot steeds meer klachten. Bij het meldpunt voor woonfraude kwamen vorig jaar 834 meldingen binnen van vermeende illegale verhuur van appartementen aan toeristen, veelal via Airbnb. Dat is meer dan twee keer zoveel als het jaar ervoor.
Bron NOS Nieuws
02 February 2016
 
Team LIAG transformeert kazerneterrein Maastricht
Het terrein en de gebouwen van de Tapijnkazerne in Maastricht worden herbestemd tot openbaar park en universiteitsgebouwen met verschillende functies. Team LIAG heeft op 1 februari zijn schetsontwerp voor het gebied gepresenteerd.
Bron Architectenweb Nieuws
02 February 2016
 
01 February 2016
Delft, de parel van de Randstad
Wim Deetman presenteerde op 28 januari zijn advies aan college en raad. 'Delft, parel in de Randstad' beschrijft voor Delft en betrokken partijen in de regio de hoofdzaken en de grote lijnen voor de toekomst.
Zie ook rapport Delft, parel van de Randstad
Bron Gebiedsontwikkeling.nu
01 February 2016
 
Station Den Haag Centraal vandaag officieel geopend
Vandaag om 12:30 uur is het vernieuwde station Den Haag Centraal geopend door staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu en burgemeester Van Aartsen van Den Haag. De verbouwing is onderdeel van een groter project, waarin enkele Nederlandse stations worden voorbereid op een reizigersgroei.
Bron Verkeer in beeld
01 February 2016