19 May 2015
'Smart city Den Haag begint niet met technologie'
Den Haag wil een 'smart city' worden, maar is ervan doordrongen dat uitgaan van alleen 'een sexy technologieproject' niet de juiste weg is. Dit jaar moeten een paar echte problemen aangepakt worden, vooral door het slim combineren van gegevens.
Bron Binnenlands Bestuur
19 May 2015
 
De ongelijkheid in Amsterdam neemt toe
Amsterdam krijgt steeds meer goed verdienende mensen, terwijl voor middeninkomens steeds minder ruimte is. Het aantal mensen met lage inkomens blijft gelijk. De ongelijkheid in zowel inkomens als vermogens is in Amsterdam groter dan in de rest van Nederland, zo blijkt uit de meest recente cijfers van Bureau Onderzoek en Statistiek (O+S).
Zie ook - De Staat van de Stad Amsterdam
- Kerncijfers Amsterdam 2015
Bron Het Parool
19 May 2015
 
Utrecht: Sociale huurwoningen op plek verzorgingstehuis Van Imhoffstraat
Vandaag heeft het college de ruimtelijke randvoorwaarden vastgesteld voor het bouwplan Van Imhoffstraat. Het voormalig verzorgingstehuis op de hoek van de Van Imhoffstraat en de Pieter Bothstraat is eigendom van Mitros. De corporatie gaat het verzorgingstehuis slopen en vervangen door 63 sociale huurwoningen.
Bron Persbericht gemeente Utrecht
19 May 2015
 
18 May 2015
Bouwgigant 'Forum' krijgt nieuwe kans in Rotterdam
Bouwgigant Forum Rotterdam aan de Coolsingel gaat onderdak bieden aan winkels, woningen, horeca en kantoren. Achter het monumentale ABN-Amro-pand krijgt de huidige kantoortoren een woonbestemming en worden de winkels aan de Lijnbaan verbouwd. In 2016 moet de bouw starten.
Bron Algemeen Dagblad
18 May 2015