24 April 2015
MIRT-agenda Arnhem-Nijmegen: Samen bouwen aan een gezonde en energieke regio
Een sterke focus op Health en Energy, de kansen die de geografische ligging van de regio biedt optimaal benutten, het sociaal kapitaal ontwikkelen tot belangrijkste vestigingsfactor en een goede bereikbaarheid, waarbij de regio model staat voor duurzame, innovatieve mobiliteitsoplossingen. Dat zijn de ambities die de regio Arnhem-Nijmegen in 2025 gerealiseerd wil hebben. Deze ambities zijn vastgelegd in de MIRT-agenda die de regio heeft vastgesteld en aan het Rijk zal aanbieden.
Bron Persbericht gemeente Nijmegen
24 April 2015
 
23 April 2015
CBS: Economische groei in vrijwel alle provincies
In vrijwel alle provincies was er in 2014 sprake van economische groei. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend gemaakt. Alleen in de provincies Groningen en Friesland zorgde een afname in de productie van aardgas voor krimp. De Nederlandse economie als geheel groeide met 0,9 procent in 2014.
Bron CBS
23 April 2015
 
Man gaat niet méér zorgen door minder uren wer
Vrouwen blijven gemiddeld ruim twee keer zoveel in het huishouden doen als mannen. Een langere of kortere werkweek heeft nauwelijks invloed op de verdeling van zorgtaken, zo constateert het Verwey-Jonker Instituut. Minister Asscher doet daarom geen nader onderzoek naar aanpassing van de arbeidsduur, zo laat hij vandaag aan de vaste Kamercommissie van sociale zaken en werkgelegenheid weten.
Bron Trouw
23 April 2015
 
20 April 2015
Gronings hoofdpostkantoor wordt enorme startersfabriek
Het oude pand van PostNL aan de zuidzijde van het Groningse wordt omgebouwd tot een bedrijvenverzamelgebouw voor startende ondernemers. Momenteel is in het pand zo'n 6000 vierkante meter beschikbaar voor starters, maar dat moet op termijn worden uitgebreid tot 14.000 vierkante meter. Daarmee zou Platform Zuid, zoals de werknaam van het project luidt, één van de grootste starterslocaties van Nederland worden.
Bron Persbericht NOM
20 April 2015
 
Let's take pop-up retail serious!
Pop-up-retail heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een serieuze (niche)markt, waar steeds meer belangstelling voor ontstaat. Naast de oorspronkelijke, ongeplande vorm van pop-up, bestaat er ook een meer ‘geregelde’ vorm die ruimtelijk ingepast kan worden in bestaande of nieuwe winkelgebieden. Pimm Terhorst en Joost Nicasie van Areaal Advies noemen enkele ruimtelijke strategieën om permanente en pop-up-retail optimaal van elkaars aanwezigheid te laten profiteren.
Bron Areaal Advies
20 April 2015
 
Nieuw digitaal magazine voor werkgevers over Participatiewet
VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland lanceren vandaag Opnaarde100000.nl, een nieuw digitaal magazine over de Participatiewet. Staatssecretaris Klijnsma (SZW) ontvangt vandaag symbolisch het eerste exemplaar van Aart van der Gaag. Hij vertegenwoordigt werkgevers bij het project om 100.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking.
Bron VNO-NCW
20 April 2015
 
Nieuwe aanpak werkloosheid Utrecht met Social Impact Bond
Samen met ondernemers en investeerders gaat de gemeente Utrecht de komende 4 jaar 250 werkzoekenden tussen de 17 en 35 jaar aan het werk helpen in de horeca. Hiervoor tekenen vandaag de Rabobank Foundation en maatschappelijk investeerder Start Foundation, horecaondernemers The Colour Kitchen en de gemeente een 'social impact bond'. Met deze innovatieve samenwerking ondernemen publiek private partijen in een maatschappelijk probleem dat de gemeente helpt besparen.
Bron Persbericht gemeente Utrecht
20 April 2015
 
Samen aan het werk tegen jeugdwerkloosheid
Jeugdwerkloosheid neemt nog steeds toe, met name onder migrantenjongeren. Jongeren schreeuwen om werk maar de maatschappij laat hun talenten veelal onbenut. De aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt is daarom een belangrijk aandachtspunt voor de overheid. Jamal Chrifi, projectleider onderwijs en arbeidsmarkt bij Movisie: 'Nieuwe maatregelen en initiatieven vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zijn hard nodig voor structurele verbetering.'
Bron Movisie Nieuws
20 April 2015