23 March 2017
de Architect over hospitality
In de Architect (nr 2) gaat het over architectuur van gastvrijheid: hotels in alle soorten en maten, clubs, warenhuizen, musea en ook fietsverhuur. Steden als Amsterdam en Rotterdam oefenen forse aantrekkingskracht uit op grote drommen mensen afkomstig uit de rest van de wereld. Voorbeeld van een succesvol project is het W-Hotel in Amsterdam. Hierin is te zien hoe architectuur zich tot de wereld van interieur en styling kan verhouden. Het belangrijkste is echter dat het gebouw niet alleen een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar dat het tegelijkertijd een gebouw in de stad is.
Zie ook artikel Hoe ontvang je een vreemdeling in de stad?
Bron de Architect
23 March 2017
 
22 March 2017
Hoe krijgen we de transformatietrein aan het rollen?
Te vaak staat 'transformatie' tegenover 'nieuw', in de discussies over de toekomst van de gebouwde omgeving. Hoe je in gesprekken over transformatie meer realisme krijgt, hoe je van droom naar werkelijkheid komt, daarover ging de laatste van de serie 'expertsessies' van Bouwend Nederland, vlŠk voor de verkiezingen.
Zie ook Leegstand vastgoed: renoveren, transformeren of slopen? (Duurzaamgebouwd, 20 maart 2017)
Bron Bouwend Nederland Nieuws
22 March 2017
 
20 March 2017
Het lofthuis: kluswoning met alle gemakken van een nieuwbouwhuis
Gebaseerd op de zogenoemde kluswoningen in grote steden heeft Dura Vermeer een nieuwbouwvariant ontwikkeld: het lofthuis. Deze kluswoning 2.0 heeft al het leuke van een kluswoning en alle gemakken van een nieuwbouwhuis. De eerste vijf lofthuizen zijn onlangs in Rijswijk opgeleverd.
Bron Dura Vermeer
20 March 2017
 
Tijdelijke inrichting Leids stationsplein door NOV'82
Het Stationsplein in Leiden krijgt de komende jaren een tijdelijke inrichting van NOVí82 Architecten. Het architectenbureau heeft een door de gemeente uitgeschreven prijsvraag daarvoor gewonnen.
Bron Architectenweb Nieuws
20 March 2017