22 August 2017
Gemeente Gouda en AM sluiten overeenkomst voor herontwikkeling Sint Jozef-locatie
De gemeente Gouda en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 26 nul-op-de-meter woningen en 98 appartementen op de Goudshof, de voormalige locatie van het Sint Jozef-ziekenhuis, in Gouda. Daarnaast wordt het monumentale voormalige hoofdgebouw getransformeerd naar een woonzorgcomplex, komen er parkeervoorzieningen en zal het gebied gekenmerkt worden door veel water en groen.
Bron Persbericht AM
22 August 2017
 
18 August 2017
Detailhandel Nederland: Assen heeft hoogste leegstand
Het leegstandspercentage van 36 grotere gemeenten in Nederland met een regionale functie is het hoogst in Assen. Dat meldt Detailhandel Nederland. De brancheorganisatie deed onderzoek naar de keuzes die gemeenten maken voor een gezond winkelklimaat. Gemiddeld staat er in de onderzochte gemeenten 7,4 procent van de winkelvloeroppervlakte leeg.
Zie ook Lokale Monitor 2017 Kiezen voor het kloppend hart (pdf)
Bron Dagblad van het Noorden
18 August 2017
 
16 August 2017
Melbourne 'world's most liveable city' for seventh year running
All five Australian cities included in the Economist's global liveability survey are in the top 20, with Sydney ranked 11.
Zie ook The Global Liveability Ranking (The Economist)
Bron The Guardian
16 August 2017
 
15 August 2017
Kraken: een historische beweging of actuele tactiek?
'Kraken is vooral een tool die misschien in het verleden vaker ingezet werd, maar morgen weer opnieuw kan dienen als een breekijzer in een ruimtelijk conflict.' René Boer las The Autonomous City. A History of Urban Squatting van Alexander Vasudevan.
Zie ook Alexander Vasudevan, The Autonomous City. A History of Urban Squatting, Verso, 2017.
Bron ArchiNed Nieuws
15 August 2017