28 September 2016
Betere loopbaanbegeleiding voor leerlingen
Studenten vallen nog steeds veel uit of veranderen van opleiding na een verkeerde studiekeuze. Vaak kan dat door een goede loopbaanbegeleiding worden voorkomen. Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker (Onderwijs) willen met betere loopbaanbegeleiding zorgen voor een betere doorstroom en aansluiting van leerlingen tussen de verschillende onderwijssoorten. Vandaag maken zij in een brief aan de Tweede Kamer de plannen voor de verdere ontwikkeling van loopbaanbegeleiding bekend.
Bron Persbericht ministerie OC&W
28 September 2016
 
Brainport Campus Eindhoven mag aangelegd worden
De Raad van State heeft alle bezwaren tegen bedrijventerrein Brainport Industries Campus ongegrond verklaard. De behoefte is duidelijk en andere bedrijventerreinen bleken niet geschikt. De eerste fase behelst een verzamelgebouw voor high techbedrijven die samenwerken.
Bron bron Eindhovens Dagblad
28 September 2016
 
Provincie maakt geld vrij voor maatregelen commissie Balkenende
Het dagelijks provinciebestuur van Zeeland heeft in de begroting 2017 een 'investeringsagenda' opgenomen om de Zeeuwse economie te versterken. Daarin is tot en met 2019 28,5 miljoen euro vrijgemaakt. Het bestuur loopt daarmee vooruit op het akkoord van het Rijk voor het Zeelandfonds, zoals is voorgesteld door de commissie Balkenende.
Zie ook Begroting 2017 Provincie Zeeland maakt investeren mogelijk (Provincie Zeeland, 28 september 2016)
Bron bron BN/De Stem
28 September 2016
 
Rotterdam: Raad van State vernietigt bestemmingsplan Lijnbaankwartier
De gemeenteraad van Rotterdam moet een nieuw bestemmingsplan Lijnbaankwartier-Coolsingel vaststellen. De Raad van State heeft de bezwaren van een aantal vastgoedbedrijven tegen het plan gegrond verklaard.
Bron RTV Rijnmond
28 September 2016
 
Snel internet voor Utrechts platteland stap dichterbij
Op woensdag 28 september is de intentieverklaring 'Snel internet in het buitengebied van de provincie Utrecht' ondertekend. Hiermee slaan de provincie en de gemeenten de handen ineen om het Utrechtse platteland van snel internet te voorzien. 'Een goede internetverbinding is noodzakelijk voor tal van maatschappelijke en economische activiteiten en dat geldt zeker ook voor ons buitengebied', aldus gedeputeerde Bart Krol.
Bron Persbericht provincie Utrecht
28 September 2016
 
27 September 2016
Deventer: Stadhuis met 'excellent' keurmerk in top-3 duurzaamste overheidsgebouwen
Het nieuwe Deventer stadhuis heeft dinsdag 27 september het BREEAM 'excellent' keurmerk ontvangen voor de duurzaamheidsprestatie van het gebouw. Hiermee behoort het stadhuis op dit moment tot de top-3 van duurzaamste overheidsgebouwen in Nederland.
Bron Persbericht gemeente Deventer
27 September 2016
 
EU-programma's leveren Brabant Ä 165 miljoen op
Schoner vervoer dankzij auto's op waterstof, duurzamere landbouw door precisiebemesting en meer succesvolle innovatieve startende bedrijven in fotonica en nanotechnologie: 377 programma's versterkten met geld van de Europese Unie de Brabantse economie.
Bron Persbericht provincie Noord-Brabant
27 September 2016
 
Nederland meest concurrerende economie van de EU
Nederland stijgt dit jaar van de vijfde naar de vierde plaats op de ranglijst van meest concurrerende economieŽn ter wereld. Door Duitsland te passeren, is Nederland nu de meest concurrerende economie van de EU. Mondiaal zijn alleen Zwitserland, Singapore en de VS concurrerender. Dit blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van het Global Competitiveness Report die is opgesteld door het World Economic Forum. De vierde positie is de hoogste ranking die Nederland ooit heeft gehad.
Bron Persbericht ministerie EZ
27 September 2016
 
26 September 2016
Gedeputeerde Bom-Lemstra bekrachtigt unieke samenwerking onderwijs en foodsector
Door nieuwe technologische ontwikkelingen en de wens om meer duurzaam te produceren, verandert de arbeidsbehoefte van bedrijven in en om de Greenport. Om te zorgen dat het onderwijs daarop blijft aansluiten is onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen onderwijsinstellingen en foodsector.
Bron Persbericht provincie Zuid-Holland
26 September 2016
 
Hoofdkantoor KPN in Den Haag verkocht
Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag is verkocht. Vastgoedontwikkelaars Borghese en COD nemen het megakantorencomplex aan het Maanplein over van de huidige eigenaar Commerzbank. De twee willen een deel van de kantoorruimte gaan ombouwen tot huurwoningen.
Bron RTV West
26 September 2016
 
Meer grip op maatschappelijk vastgoed
Gemeenten krijgen steeds meer grip op het beheer van hun gemeentelijke gebouwen. Een groeiend aantal gemeenten heeft een visie op vastgoedmanagement en neemt maatregelen om financiŽle risicoís te beperken. Althans, op papier. Die conclusies trekt Jan Veuger, lector Maatschappelijk Vastgoed aan de Hanzehogeschool Groningen, uit zijn onderzoek Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2016.
Bron Binnenlands Bestuur
26 September 2016
 
TU Eindhoven: Hoofdgebouw na renovatie 's werelds duurzaamste onderwijsgebouw
Na de lopende renovatie is het Hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven het meest duurzame onderwijsgebouw ter wereld. Het ontwerp van het gebouw krijgt de hoogste BREEAM-score ooit voor dit type gebouwen (93,86). BREEAM is de meest gebruikte methode voor het meten van de duurzaamheid van gebouwen, die wereldwijd al is toegepast op 250.000 gebouwen.
Bron Persbericht TU Eindhoven
26 September 2016