18 October 2017
Venlo, logistieke hotspot van Europa
Eyefortransport en Prologis, hebben een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de 10 meest aantrekkelijke logistieke locaties in Europa in kaart te brengen. Onder de gebruikers van distributiecentra blijkt Venlo een duidelijke winnaar te zijn. De Antwerpen/ Brussel omgeving volgt op de tweede plaats en op de derde plaats komt de locatie Rotterdam.
Zie ook Europe's Most Desirable Logistics Locations
Bron Persbericht Prologis
18 October 2017
 
17 October 2017
Amsterdamse winkelleegstand ruim onder Nederlands gemiddelde
De winkelleegstand in winkelverkooppunten in Amsterdam is in 2017 met 3,6% gelijk gebleven ten opzichte van 2016. De leegstand ligt in Amsterdam net als voorgaande jaren ruim onder het Nederlands gemiddelde (7,6%). Dat blijkt uit de Barometer Winkelleegstand Amsterdam 2017 van Locatus Online.
Bron Persbericht gemeente Amsterdam
17 October 2017
 
Drie kwart gemeenten benut potentie bestaande bedrijventerreinen onvoldoende
Gemeenten beschikken de komende vijf jaar over slechts de helft van de bestaande budgetten voor bedrijventerreinen. Dit blijkt uit benchmarkonderzoek van Stec Groep onder 170 gemeenten naar hun investeringsgerichte aanpak op bedrijventerreinen. Uit het onderzoek blijkt verder dat drie kwart van de gemeenten slechts de helft van het potentieel benut om private investeringen uit te lokken.
Bron Persbericht Stec Groep
17 October 2017
 
16 October 2017
Banengroei in alle arbeidsmarktregio's van Nederland
De economie groeit en het aantal banen neemt toe. Niet alleen op landelijk niveau, maar in alle regio's van Nederland groeit het aantal banen. UWV verwacht dat in 2017 het aantal werknemersbanen met 183 duizend (+2,3%) groeit en in 2018 nog eens met 150 duizend (+1,8%). Dit zijn de nieuwste verwachtingen van UWV gebaseerd op recente cijfers van CPB.
Bron Persbericht UWV
16 October 2017
 
Vastgoedbeleggers vrezen financiŽle dreun door regeerakkoord
Nederlands vastgoed wordt voor beleggers stukken minder aantrekkelijk. Dat is het gevolg van een enkel zinnetje in het regeerakkoord, dat tot grote onrust leidt in de vastgoed- en pensioenbeleggingswereld. 'Hiermee worden Nederlandse vastgoedbeleggers afgestraft. Maar daar zit ook het pensioengeld van mensen zoals jij en ik achter', zegt fiscalist Wiebe Brink van EY.
Zie ook Aedes over vennootschapsbelasting: 'Laat huurders niet betalen voor beter vestigingsklimaat grote bedrijven' (Aedes, 16 oktober 2017)
Bron Het Financieele Dagblad Alleen voor abonnees
16 October 2017