25 May 2018
SER: Arbeidsintegratie vluchtelingen verbetert maar situatie blijft zorgelijk
De Sociaal-Economische Raad heeft nog steeds grote zorgen over de aanpak waarmee vluchtelingen met een verblijfsvergunning naar werk worden geholpen. In het rapport Vluchtelingen en werk: een nieuwe tussenbalans signaleert de raad dat sprake is van een versnipperd beeld. Zo zijn de regionale verschillen nog altijd groot, de initiatieven vaak kleinschalig en is ook de continuÔteit van de initiatieven onzeker, vanwege tijdelijke of onvoldoende financiering.
Bron Persbericht SER
25 May 2018
 
Verkenning FinanciŽle instrumenten voor een circulaire economie
De inzet van financiŽle overheidsinstrumenten, zoals belastingen, subsidies en overheidsinkopen, kan bijdragen aan een versnelling van de transitie naar een circulaire economie. Door deze financiŽle instrumenten slim in te zetten, ontstaan economische kansen, terwijl milieuschade en onzekerheid over grondstoffenvoorziening afnemen. Dit staat in de verkenning 'FinanciŽle instrumenten voor een circulaire economie'.
Bron Persbericht SER
25 May 2018
 
24 May 2018
First 'Cities Report'
The first 'Cities Report' from research project Cities of Making is now available. The report offers an insight into urban manufacturing in three European regions: Brussels, London, and Rotterdam-The Hague. Han Meyer, Birgit Hausleitner and VŪctor MuŮoz Sanz (Urbanism) are part of the multidisciplinary team and will continue the project with a focus on the development of spatial typologies for urban manufacturing.
Zie ook Cities report
Bron Persbericht TU Delft
24 May 2018
 
Slimme tools voor een verbonden campus
Het net gepubliceerde boek 'Smart campus tools 2.0 Ė een internationele vergelijking' illustreert hoe breed smart campus tools kunnen worden ingezet. Bart Valks, Monique Arkesteijn en Alexandra den Heijer (MBE) laten zien hoe smart campus tools kunnen worden ingezet om zowel de gebruikerservaring te verbeteren als vastgoedmanagement te optimaliseren.
Zie ook Smart campus tools 2.0
Bron Persbericht TU Delft
24 May 2018
 
23 May 2018
Gebruik big data bij plaatsing vergunninghouders kan baankans vergroten
Waar asielmigranten met verblijfsvergunning een woning aangeboden krijgen, maakt uit voor hun kansen op de arbeidsmarkt. Een slimme koppeling van vergunninghouders aan regioís kan hun kans op werk verhogen. Het gebruik van big-datatechnieken lijkt hierbij veelbelovend. Dit concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in het vandaag verschenen onderzoek 'Regionale plaatsing vergunninghouders en kans op werk'.
Bron Persbericht CPB
23 May 2018
 
22 May 2018
Europese Raad stemt in met herziening richtlijn Energieprestaties gebouwen
De Europese Raad heeft op 14 mei 2018 het voorstel tot herziening van de EU-richtlijn Energieprestaties gebouwen aangenomen. Met de herziening van de EU-richtlijn Energieprestatie van gebouwen (richtlijn EPBD) streeft de Europese Commissie ernaar om een groei van banen en economische groei te stimuleren, energiearmoede bij huishoudens te verminderen en een aantal bepalingen in de EPBD te vereenvoudigen. Daarnaast heeft het voorstel tot herziening als doel om kosteneffectieve renovatie van bestaande gebouwen te versnellen en het potentieel van winst in de bouwsector, die door efficiŽntie ontstaat, te benutten.
Bron De Europese Ster
22 May 2018