22 March 2017
Hoe krijgen we de transformatietrein aan het rollen?
Te vaak staat 'transformatie' tegenover 'nieuw', in de discussies over de toekomst van de gebouwde omgeving. Hoe je in gesprekken over transformatie meer realisme krijgt, hoe je van droom naar werkelijkheid komt, daarover ging de laatste van de serie 'expertsessies' van Bouwend Nederland, vlák voor de verkiezingen.
Zie ook Leegstand vastgoed: renoveren, transformeren of slopen? (Duurzaamgebouwd, 20 maart 2017)
Bron Bouwend Nederland Nieuws
22 March 2017
 
Topman Rotterdamse haven: kabinet moet helder klimaatbeleid ontwikkelen
Als een nieuw kabinet geen helder klimaatbeleid voor de lange termijn ontwikkelt, zullen bedrijven afhaken en kan de Rotterdamse haven niet schoner worden. Dat zegt Allard Castelein, bestuursvoozitter van het Havenbedrijf Rotterdam in een interview met NRC.
Bron NRC
22 March 2017
 
Weer nieuw besluit nodig voor hypermarkt in Steenwijk
Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland moet voor de tweede keer een nieuw besluit nemen over de bezwaren tegen de omgevingsvergunning voor een hypermarkt langs de A32 bij Steenwijk. Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag. Een groep ondernemers uit Steenwijk was in hoger beroep gekomen.
Bron Persbericht Raad van State
22 March 2017
 
21 March 2017
Amterdam: Realisatie haventerrein en zeehavenkade voor bedrijventerrein HoogTij van start
Het Zaanse bedrijventerrein HoogTij breidt zijn faciliteiten uit met de aanleg van het haventerrein en de bouw van een nieuwe zeehavenkade. De zogenaamde langs-haven komt parallel te lopen aan het Noordzeekanaal en krijgt een afmeting van circa 40 meter bij 900 meter.
Bron Persbericht Havenbedrijf Amsterdam
21 March 2017
 
Prijzen commercieel vastgoed stijgen
De prijzen van kantoren, winkels en bedrijfsruimten zijn in 2016 gestegen ten opzichte van 2015. Dit wordt vooral veroorzaakt door de eerste helft van 2016, in de tweede helft stagneerde de prijsstijging van winkels en bedrijfsruimten. Dit blijkt uit de Prijsindex voor Commercieel Vastgoed die de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) vorig jaar in samenwerking met NVM Business heeft ontwikkeld.
Bron ASRE
21 March 2017